Logowanie



 

Kuchnia dietetyczna (Uwaga: w zależności od potrzeb każdego dziecka jadłospis jest indywidualnie modyfikowany)

N

Jadłospis dieta 30-11-  04-12,2015


Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

2015,11,30

Herbata, pieczywo mieszane z masłem (margaryną) polędwica sopocka ,sałata

Zupa fasolowa. Makaron ze skwarkami domowymi,surówka z marchewki , jabłka i kukurydzy.Kompot wiśniowy

Herbata,chleb"zdrówko" z masłem (margaryną) pomidorem i świeżą bazylią


Wtorek

2015-12-01

Herbata,pieczywo mieszane z masłem lub margaryną, pieczeń wieprzowa-domowa ,ogórek świeży

Zupa brokułowa. Ziemniaki,kotlety mielone drobiowe buraczki zasmażane,mięta

Mleko ryżowe,płatki kukurydziane jabłko ,

winogrona

Środa

2015-12-02


Herbata, pieczywo mieszane z masłem (margaryną) indyk-duszony w warzywach, ser żółty,pomidor

 Zupa dyniowa z natką ,kasza jęczmienna,zraziki wieprzowe,surówka z kiszonej kapusty,kompot

Herbata,bułka z masem,margararyną,ogókiem świeżymi rzodkiewką

 banan

Czwartek

2015-12-03

Herbata, pieczywo mieszane z masłem (margaryną) szynka bezglutenowa ogórek kwaszony

Krupnik z kaszy kukurydzianej. Ziemniaki sztuka mięsa z indyka w sosie koperkowym,mini marchewka gotowana,ogórek świeży

Herbata,ciasto drożdżowe-domowe,winogrona

jabłko

mięta


Piątek

2015-12-04

Herbata, pieczywo mieszane z masłem/ margaryną ,filet z indyka pieczony,jajko gotowane,papryka,szczypiorek

Ryż,udziec pieczony z kurczaka,surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką

Herbata ,wafle ryżowe z dżemem wiśniowym -domowym

jabłko

kompot wiśniowy


 

Kuchnia bez diety:

 

Bez diety 30-11-04-12,2015

Śniadanie

alergen

Obiad

alergen

Podwieczorek

alergen

 Poniedziałek

2015.11.30

Kakao,pieczywo

mieszane

z masłem,polędwica sopocka sałata

1,7,

Zupa fasolowa.Makaron z boczkiem i białym serem ,surówka z marchewki

kompot wiśniowy

1,3,7,9

Herbata,chleb"zdrówko" z masłem (margaryną) pomidorem i świeżą bazylią

 

1

gruszka



Wtorek

2015,12,01

Herbata ziołowa,pieczywo

mieszane

z masłem,ser żólty,kiełbasa krakowska,ogórek świeży

1,7

Zupa brokułowaZiemniaki,

kotlet mielony  drobiowy buraczki zasmażane mięta

1,3,9,

Mleko płatki kukurydziane jabłko


winogrona




Środa

2015,12,02

Płatki gryczane na mleku,pieczywo mieszane z masłem,pieczeń drobiowa z paprykąi ziołami  Zupa dyniowa z natką.Ziemniaki,ryba w sosie greckim,ogórek świeży  Herbata,bułka z masłem,ogórkiem świeżym i rzodkiewką


banan  kompot


 Czwartek

2015,12,03

Kawa mleczna .

Pieczywo mieszane

z masłem ,biały ser ze szczypiorkiem i papryką

1,7

Krupnik z kaszy kukurydzianej.. Ziemniaki,sztuka mięsa w sosie domowym ,mini marchewka gotowana ,ogórek kwaszony

9

Herbata ,ciasto,winogrona

1,7,11

jabłko


kompot wieloowocowy


 Piatek

2015,12,04

Kasza manna na mleku,pieczywo mieszane z masłem,schab duszony,jajko,szczypiorek

1,7

Zupa kartoflanka z pomidorami i koperkiem.Ryż,udziec  z kurczaka pieczony,surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką

9,

Herbata,wafle ryżowe z dżemem wiśniowym -domowym


banan

 

Kompot wiśniowy





 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku
z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 - Zboża zawierające gluten;

2 - Skorupiaki i produkty pochodne;

3  - Jaja i produkty pochodne;

4 - Ryby i produkty pochodne;

5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);

6 - Soja i produkty pochodne;

7 - Mleko i produkty pochodne;

8 – Orzechy;

9 - Seler i produkty pochodne;

10 - Gorczyca i produkty pochodne;

11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12 -  Dwutlenek siarki;

13 – Łubin;

14 – Mięczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz  ziołowy, cukier wanilinowy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.